Teknoloji

The Rogue Prince of Persia Oynanış Detayları Ortaya Çıktı

Geliştirici Evil Empire tarafından yayınlanan yeni video ile The Rogue Prince of Persia oynanış detayları gün yüzüne çıktı. Seyahat sisteminden çatışmaya ve madalyonlara kadar pek çok bilgi bulunuyor.


İlginizi Çekebilir: Yaşam Simülasyonu inZOI’nin Yol Haritası Detaylandırıldı


Prince of Persia: The Lost Crown sonrasında, seriden bu yıl içerisinde göreceğimiz ikinci oyun The Rogue Prince of Persia olacak. 14 Mayıs 2024 tarihinde Steam mağazasında Erken Erişim açılacak ve bu bağlamda da uzun zamandan sonra bir ilke sahne olacak olan oyun, The Triple-I Initiative sunumu sırasında duyurulmuştu. Hikayeye göre İran topraklarını Hun istilasından kurtaracağımız The Rogue Prince of Persia için, yeni yayınlanan video ile oynanış detayları ortaya çıktı.

The Rogue Prince of Persia Oynanış Detayları

Videoda bahsedilenlere göre, seyahat sistemi son derece akıcı ve ortamlar arasında kesintisiz gezinmek mümkün olacak. Boşluklardan atlayabilecek, rampalardan aşağıya kayabilecek ve duvar koşusu yapabileceğiz. İlginç olan ise, duvarda yatay, yukarı ve çaprazlama koşu yapabilecek olmamız. Belirli alanlarda ise sıradaki hedefimizi gözümüze kestirebilmek için direklere tırmanmanız gerecek. Bunların yanı sıra, borulardan borulara sallanarak geçmek, The Sands of Time oyunundaki gibi düşmanların arkalarına geçmek ve yüksek yerlerden aşağıya düşer iken bıçağımız ile düşüşümüzü yavaşlatmamız da mümkün olacak.

Diğer yandan, kullanabileceğimiz kılıçlar, ikili hançer, fırlatılabilirler ve çok daha fazlası olmak üzere birden fazla silah bulunacak iken her birinin farklı komboları ve yapabileceğimiz özel saldırılar olacak. Yakın dövüş silahlarının yanı sıra, tekme hareketi de hayati öneme sahip olacak. Öyle ki, düşmanlarımız duvarlara çarptıktan sonra ortam açısından tehlikeye düşürebilecek. Tekme hareketi ile zırhlı düşmanların kalkanlarını da kırabileceğiz.

Oyundaki bir diğer önemli husus ise madalyonlar olacak. Macera boyunca, aynı anda dört tane takabileceğiz ve her birinin de çeşitli pasif etkileri olacak. Mesela yaralandığımızda zehirli gaz bulutu yaymak veya yeni bir Well of Dreams keşfettiğimizde sağlığımızı yükseltmesi gibi. Koyduğunuz yere bağlı olarak madalyonlar birbirlerinin etkilerini arttırabilecekler iken, geliştirilmiş silahlar da etkilerini tetikleyebilecek.

The Rogue Prince of Persia, Erken Erişim sürecine altı bölüm ile hikayenin ilk kısmı, iki büyük düşman ve birden fazla silah ile başlayacak. Zamanla Evil Empire, yeni silahlar, araçlar ve madalyonlar ekleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu